Cursuri copii / adolescenti

Cursuri copii/adolescenti

Limba Germana       Limba Engleza

Consulta pagina cu Tarife / Orar aici.

Invatarea limbilor straine de la o varsta frageda

Studiul limbilor straine de la o varsta frageda poate accelera procesul de asimilare a acestora, poate imbunatati capacitatea copiilor de a se exprima in limba materna si ii poate ajuta sa obtina rezultate mai bune si in alte domenii.

Copiii care invata de mici o limba straina beneficiaza de o baza utila pentru asimilarea de noi cunostinte. In acelasi timp, le este influentata si atitudinea fata de alte limbi si culturi. De aceea UE se ghideaza dupa principiul potrivit caruia orice persoana ar trebui sa fie apta sa vorbeasca doua limbi straine pe langa limba materna.

De ce este important sa invatam impreuna o limba straina?

Centrul ILSC ofera copiilor un mediu deosebit de invatare a limbilor straine , la toate nivelurile, de la incepatori la avansati, promovand o invatare continua, activa si creativa. Profesorii nostri folosesc metode de predare dinamice si interactive ( jocuri , dialoguri in perechi si grupe , dramatizari ) , urmarind dezvoltarea abilitatilor de relationare si de comunicare in grup, precum si cresterea increderii copilului in capacitatea lui de a se exprima in dialoguri si prezentari personale.

Invatarea limbilor straine se face prin activitati menite sa stimuleze fiecare copil , din perspectiva varstei sale , a tipului propriu de invatare ( auditiv, vizual, lingvistic, kinestezic etc ), a ritmului sau , a nivelului de cunostinte.

Scopul nostru este sa ajutam fiecare copil:

– sa se exprime intr- o limba straina, in orice situatie de viata si in contexte diferite;

– sa comunice clar si cu incredere intr- o limba straina, utilizand modalitati de exprimare diferite , in functie de auditoriu;

– sa se foloseasca de informatiile si de cunostintele pe care le detine pentru a capata fluenta in vorbire;

Astfel, fiecare va putea stabili relatii / contacte sociale simple cu vorbitori ai limbilor straine respective, care sa- l ajute sa participe la viata / activitatea comunitatii .

Cum invatam la INTERNATIONAL LEARNING AND SKILLS COUNCIL ?

– intr- o atmosfera placuta, dinamica, interactiva, prin joc, povesti, cantece si poezii, conversatie, lecturi captivante si manuale special concepute pentru copii;
– prin ascultare si exprimare in situatii de grup, copiii devenind astfel capabili sa vorbeasca liber, cu incredere, clar si fluent;

– sistemul de evaluare si autoevaluare este bazat pe obiective specifie, clare, atat copiilor, cat si parintilor;

Ce cursuri oferim la ILSC ?

Cursurile noastre se organizeaza in functie de nivelul de cunostinte si de varsta fiecarui copil / adolescent:

PRESCOLARI       JUNIORI       SENIORI

Pentru a fi inscris intr- o grupa, fiecare cursant trebuie sa sustina un test gratuit de plasare la nivel ( care cuprinde o proba scrisa si una orala ). Pentru mai multe detalii , va rugam sa vizitati pagina noastra de inscriere.

Cursuri prescolari

Cursurile se adreseaza copiilor prescolari cu varste cuprinse intre 2  – 6 ani. Invatarea limbii straine este activa si usoara, fara a fi perceputa ca un efort, datorita materialelor adecvate varstei ( planse colorate, jetoane, povesti ilustrate, cantece, poezii, jocuri, CD- uri, softuri educationale) si expunerii doar la limba straina respectiva. Ne bazam pe abilitatea naturală a copiilor de a asimila limbile straine, lectiile fiind tinute în grupuri mici, avand la baza jocuri si activitati, cu repetitii ale cuvintelor si ale expresiilor.

Sistemul de predare  de la INTERNATIONAL LEARNING AND SKILLS COUNCIL incurajeaza placerea si implicarea pentru a deschide mintea spre invatare. Stimuland abilitatea naturala a copilului de a invata prin joaca, se dezvolta creativitatea lui, imaginatia si dorinta de a invata. Copiii vor vedea ca invatatul este usor si in acelasi timp vor invata sa iubeasca limba straina in timp ce o vorbesc.

Pornim de la premisa ca fiecare copil are ritm diferit de invatare, precum si stil diferit; de aceea, noi, cei de la ILSC, luam in considerare aceste diferente si respectam experienta de viata si de invatare a fiecaruia ;

Evaluarea va urmari progresul fiecaruia, in raport cu el insusi; rezultatele sunt comunicate si discutate cu parintii, cu o anumita peridiocitate .

Respectam metodologia MECTS si nivelul de varsta al copiilor. Folosim materiale didactice moderne, atractive pentru copii, care sa le starneasca curiozitatea si imaginatia. Profesorii nostri utilizeaza metode activ – participative, programe educationale complete, sistematice si inovatoare, prin care copiii dobandesc abilitati necesare pentru inceperea citit – scrisului in limba straina respectiva. Acestea incurajeaza copiii la interactionarea cu ceilalti, la descoperirea limbilor straine ca o experianta agreabila si amuzanta.

TEHNICI DE LUCRU

– jocuri de rol / de limba si dramatizari;
– simulari de situatie, interviuri, conversatii;
– lucru in perechi sau in grup

STRUCTURA CURS

  •  64  sedinte / 3 module;
  •  1 sedinta de 2 ori / saptamana;

PERIOADA DE DESFASURARE

– octombrie  – iunie ( curs standard )
– iulie – septembrie  ( curs intensiv  )

Cursuri junior

Cursurile se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre  8 – 12 ani. Se urmareste implicarea copiilor in activitati interactive, dezvoltarea abilitatilor de relationare si comunicare in grup, acordandu-se o atentie sporita evolutiei fiecarui copil in parte.

La INTERNATIONAL LEARNING AND SKILLS COUNCILcopiii invata impreuna elemente de baza pentru citire si scriere, acestea fiind aduse la viata prin cartonase colorate, caiete de exercitii, manuale si o multitudine de jocuri si activitati in cadrul clasei. Notiunile de gramatica sunt prezentate intr-o maniera accesibila fiecarui copil, ajutandu-l astfel sa foloseasca limba straina intr-un mod creativ, corect si fluent.

Obiectivul cursului este pregatirea copiilor pentru participarea la conversatii simple, pe teme familiare, cu vocabular si tematica recomandata de programa examenelor de limba straina. Situatiile de comunicare sunt diversificate, fiecare copil putand sa-si valorifice cunostintele de gramatica si vocabular , capatand astfel fluenta in vorbire. Se urmareste, de asemenea, dezvoltarea abilitatilor de intelegere a textelor scrise si orale, cu diferite grade de complexitate.

Manualele de studiu ofera un cadru de invatare a notiunilor specifice fiecarui nivel, fiind insotite de materiale audio-video complementare, care ajuta copiii sa se obisnuiasca cu accentul vorbitorilor nativi de limba.

Cum evaluam progresul copiilor ?

Profesorii nostri monitorizeaza si evalueaza in mod continuu progresul fiecarui copil prin :
–  observarea activitatii copilui in timpul cursului;
–  teme ;
–  fise de lucru;
–  teste periodice;

Fiecare copil are un portofoliu, care contine toate materialele, temele si fisele suplimentare de consolidare si fixare a cunostintelor, pe care il va primi la sfarsitul cursului.

Ca parinti sunteti un partener important in procesul de educatie si de invatare; de aceea va invitam la diferite activitati pe care le desfasuram in cadrul centrului ( lectii deschise, sesiuni de comunicari, informari etc ). De asemenea, veti primi rapoarte periodice privind evolutia si progresul copilului dumneavoastra.

STRUCTURA CURS

  • 64  sedinte / 3 module;
  • 1 sedinta de 2 ori / saptamana;

PERIOADA DE DESFASURARE

– octombrie  – iunie ( curs standard )
– iulie – septembrie  ( curs intensiv  )

Cursuri senior

Cursurile se adreseaza adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 -18 ani, care doresc sa-si fundamenteze comunicarea intr-o limba straina. Interesele acestora in materie de limbi straine variaza de la testele si examenele scolare, la situatiile obisnuite de comunicare din mediul social sau turistic. In cadrul cursurilor, adolescentii se pregatesc sa-si largeasca aria contextelor de comunicare, pentru a face fata unui mediu academic, in calitate de vorbitor ,, educat’’. Ei isi dezvolta abilitatile de exprimare in situatii autentice de ascultare, citire, vorbire si scriere.

Obiectivul acestui curs este de a le oferi adolescentilor oportunitati de a-si mari fluenta si acuratetea mesajelor in situatii autentice, relevante pentru ei, si de a le oferi siguranta unei baze solide, in vederea obtinerii diferitelor certificate de limba straina. Accentul cade pe cresterea substantiala a vocabularului, prin expunerea la texte autentice din diferite medii, dar si pe rezolvarea problemelor de exprimare, in vederea obtinerii unui discurs corect  si clar .

Evaluarea si monitorizarea se desfasoara de-a lungul intregului curs, urmarindu-se abilitatile de vorbire, scriere, citire,  paricipare. Periodic au loc testari, in urma carora tinerii obtin calificative pentru fiecare abilitate evaluata. Acest lucru ofera cursantului o imagine clara asupra nivelului de cunoastere a limbii straine si a progresului obtinut.

In cadrul centrului au loc sesiuni de pregatire pentru examene internationale si pot fi obtinute certificate de limba straina, in urma examenelor sustinute la ILSC. Mai multe detalii puteti afla accesand pagina : CURSURI LIMBI STRAINE .

Ca parinti sunteti un partener important in procesul de educatie si de invatare; de aceea va invitam la diferite activitati pe care le desfasuram in cadrul centrului ( lectii deschise, sesiuni de comunicari, informari etc ). De asemenea, veti primi rapoarte periodice privind evolutia si progresul copilului dumneavoastra.

STRUCTURA CURS

  • 64  sedinte / 3 module;
  • 1 sedinta de 2 ori / saptamana;

PERIOADA DE DESFASURARE

– octombrie  – iunie ( curs standard )

– iulie – septembrie  ( curs intensiv  )